• Go fast or don't go!
  • Home Slideshow 50 PK
  • Home Slideshow Bg 04

WAT IS EEN RIB?

Is een rib boot hetzelfde als een opblaasbare rubberboot?

Voor veel mensen is het begrip RIB nog niet helemaal helder. Met dit artikel proberen we het iets duidelijker te maken wat watersport kenners doorgaans bedoelen als ze het over een RIB hebben.  

De RIB 

De afkorting RIB staat voor de Engelse term “Rigid Inflatable Boat”. Vrij vertaald betekent dit een “stevige opblaasbare boot”. Bij dit soort boten is de bodem van een harder materiaal zoals polyester of aluminium dat een vaste vorm heeft. Hierop wordt vervolgens vaak een vaste stuurstand of console geplaatst. De vaste romp is voorzien van tubes. Tubes zijn met lucht gevulde dikke opblaasbare randen, net als bij een rubberboot. RIBs worden vaak op trailers vervoerd. De tubes worden dus zelden leeg gelaten. RIBs zijn zeer licht van gewicht en met de vormvaste romp zijn ze erg stabiel, wendbaar en snel. In combinatie met een sterke buitenboordmotor kunnen ze hoge snelheden behalen. Veel van deze RIB’s zijn dan ook zeewaardig.

Voordelige eigenschappen

De bovengenoemde kenmerken van RIBs zorgen ervoor dat dit soort boten een aantal gunstige eigenschappen hebben. Zo wordt over het algemeen gesteld dat RIBs betere vaareigenschappen hebben dan rubberboten met een opblaasbare bodem of helemaal geen kiel. Ook qua gewicht zijn ze vaak niet eens veel zwaarder dan volledig opblaasbare bootjes. De tubes zijn altijd leeg te laten, zodat hij nog minder ruimte inneemt. Dat een RIB niet helemaal in te klappen is, is natuurlijk een nadeel ten opzichte van een volledig opblaasbare rubberboot.

 Power
Fun
Beautiful
Detail

Contact

Ribbootwinkel.nl
Landbouwweg 26
3899 BB Zeewolde
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)630355364

Facebook Twitter Instagram youtube

Openingstijden showroom

Donderdag en zaterdag van 09.00 - 17.00 uur.
In het hoogseizoen (april-augustus) op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 - 17.00 uur.
Andere dagen of avonden op afspraak!